Från tomt till inflyttning på sex steg

1. Din tomt

Varje tomt har sina unika förutsättningar. Planbestämmelser anger hur stort och högt man får bygga. Tomten är avgörande vid val av hus. Andra påverkande faktorer är hur väderstrecken ligger och hur grannarnas hus ser ut. Vi har lång erfarenhet och hjälper er med vad som kan passa för just för er tomt.

2. Skissa fram ditt hus

Frågorna kan var många när man ska komma fram till ett hus som passar en. Det finns mycket man kan göra och vi sätter oss alltid ner i ett personligt möte och kommer gemensamt fram till vilken hus som passar bäst för er tomt, era önskemål och era behov. Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för ert nya hem.

3. Produktions- och kostnadskalkyl

När ni har kommit fram till ett hus som passar er lämnar vi ett fast pris på en totalentreprenad, där allt ingår enligt JB Villans standard. Totalentreprenad är förmånligt för er som kund. Ni kan ordna finansiering utan att riskera att överraskas av ytterligare kostnader utanför kalkylen. I vårt pris har vi även med kringkostnader under byggtiden och som man kanske inte tänker på, såsom byggelskåp, ställning runt huset, avfuktare, byggelpanna till golvvärme under byggtiden, med mera. JB Villan har ett grundmurat rykte för att alltid hålla både tidplaner och prisförslag med stor exakthet.

4. Kontrakt, bygglovsritningar och projektering

När vi är överens om hus och pris så skriver vi ett entreprenadkontrakt. I kontraktet fastställs även byggstart, byggtid och färdigställande av huset. JB Villan har som policy att kunden inte betalar något i förskott. Fakturering görs i olika delar, allt eftersom bygget fortskrider. Inget faktureras förrän respektive del är levererad och monterad. Det är en stor trygghet och fördel för er som kund att inte behöva betala för något förrän det är levererat. När entreprenadkontraktet är skrivet är nästa steg att upprätta bygglovsritningar. Efter ritningarnas upprättande finns ytterligare beslut att fatta om ni vill göra extra materialval och förändringar utöver standard och kontrakt.

5. Byggnation

Vi bygger våra ytterväggar inomhus i torra och fina lokaler för att garantera högsta kvalitet. När vi reser huset är vår första strävan att få huset tätt i tak, fönster och ytterdörrar så fort som möjligt. Huset är oftast tätt inom 2–3 arbetsdagar efter husresning, lite beroende av hustyp. Våra skickliga hantverkare har stort engagemang i varje projekt. De är ett sammansvetsat gäng som gör ett fantastiskt arbete för att skapa ert nya hem. Deras yrkesstolthet och arbetsglädje är att allt skall bli så bra som möjligt för dig som kund. Det skall vara en lustfyllt upplevelse att bygga ditt nya hem med JB Villan.

6. Färdigställande och slutbesiktning

När vi närmar oss den tidpunkt i kontraktet då vi har bestämt att huset skall vara klart, utser du som kund en opartisk besiktningsman. Därefter görs en slutbesiktning och huset överlämnas till er för inflyttning. På JB Villan är vi mycket stolta för att de av våra kunder utsedda besiktningsmännen oftast inte anmärker på mycket i våra hus.

 

 

Ett hus ska inte bara stå. Det ska hålla för att bo, leva och trivas i. I många år. Vi jobbar hårt för att ta vara på så mycket som möjligt tills man kan flytta in med gott samvete. Följ vår omtänkssamma byggprocess.


För helhetsintrycket är det viktigt att exteriör och interiör hänger samman. Att få ihop detaljerna både ute och inne gör ditt hem personligt och unikt. Vi har lång och bred erfarenhet i husbranschen och håller dig i handen från första skiss av planlösning till val av kakelplattor och kulörer. Välkommen att boka ett möte för att bolla dina tankar och idéer!
 

 

 vårt kontor i Gudhem välkomnar vi våra kunder till personliga möten. Vi finns på plats nära dig och vårt showroom är till för att kunna klämma, känna och testa dig fram till hur du vill ha det när du gör en av ditt livs kanske största investeringar.

 

 

 

 

Vi är flexibla på riktigt och åtar oss allt från stomme till nyckelfärdigt. Villa, attefall, garage, förråd, komplementbyggnad, eller annat? Fråga oss!

Totalentreprenad hos oss innebär att vi tar hand om allt, hela vägen från projektering till färdigställande med vår effektiva kedja av kunskap.

Vill du göra vissa delar i egen regi kommer vi tillsammans fram till den optimala samarbetsformen.

Här berättar några kunder om hur de byggde sin JB Villa.
Våra partners

På JB Villan har vi som grundfilosofi att endast arbeta med högsta kvalitet i allt vi gör, från första kontakten med våra kunder till sista penseldraget. Därför är vi mycket noggranna när vi väljer de varumärken och leverantörer vi arbetar med.

Så byggde några av våra kunder sin JB Villa

Familjen Andersson

Fredrik Andersson, egenföretagare inom inredning och detaljhandel. Sambo med Kristine, sjuksköterska. Pappa till Julian och Isabelle. 1 ½-plansvilla på 235 kvadratmeter inklusive garage i Skövde.

”Det är ett modernt hus med personlig prägel. Vi har funderat på detta i många år, kollat på ritningar och bilder på nätet och låtit tankar mogna. Vi bodde tidigare i ett ganska stort äldre hus men det är något särskilt med nytt och att kunna sätta sig egen prägel på allt. Vår idé är att ha sovrummen i en del av huset och sällskapsytor i den andra, så att man kan umgås även när barnen har gått och lagt sig. Från en bild på nätet fick vi idén med en eldstad som syns från både köket och sällskapsrummet och blir som en mittpunkt. Av JB Villan fick vi professionella råd och tips när vi kom med våra drömmar. Det har varit roligt att bygga med dem och det tycker jag verkligen att det skall vara när man bygger hus. Det är kanske den största investeringen man gör i livet och då är det viktigt att man är trygg hela vägen med den man väljer att arbeta med. Vi valde dem för deras väldigt goda rekommendationer. Vi såg oss om ganska brett och kollade flera alternativ men det smalnade snabbt av.”

Familjen Conradsson/Carlberg

Jan Conradsson, snickare. Sambo med Kerstin Carlberg, inredningsarkitekt. Byggde 135 kvadratmeter enplansvilla till Kerstins föräldrar i Öjersjö utanför Göteborg.

”Huset är för mina svärföräldrar. Jag hade inte tid att bygga det själv så vi kom fram till att JB Villan skulle resa själva stommen medan jag skulle stå för allt invändigt. De ville inte heller ta hela entreprenaden då avståndet var lite för långt. Jag hade många rekommendationer då mina föräldrar bor i Falköping. Vi kollade med en annan leverantör men de kunde inte bygga precis som vi ville eftersom de utgick från sina husmodeller. JB reste huset på två dagar och levererade sedan allt material i olika omgångar, så att det inte behövde stå ute. Vi var väldigt nöjda med samarbetet. Det var snabba svar, flexibilitet och aldrig något snålande utan hög kvalitet på allt. Mina svärföräldrar är mycket nöjda med huset.”

Familjen Johansson

Anna Johansson, banktjänsteman, gift med Daniel, anställd vid Volvo. Mamma till Agnes och Ellen. Enplansvilla på 147 kvadratmeter i centrala Falköping.

”Vi har tidigare bott i ett hus från JB Villan. Det huset byggde vi inte själva men var mycket nöjda då huset kändes gediget och välbyggt. Det, tillsammans med JB Villans goda rykte, gjorde det naturligt för oss att välja dem igen nu när vi flyttade in till centrala Falköping och byggde ett nytt hus. Vi hade en ganska klar bild över hur vi ville att vårt hus skulle se ut. Enplanshuset är byggt som ett kors, med en separat avdelning för barnen med eget allrum och badrum, en mittsektion med ryggåstak innehållande sällskapsyta med eldstad och kök, samt andra sidan med vårt sovrum, större badrum, tvättstuga och klädkammare. Vi hade med oss en ritning som underlag och JB Villan bidrog med tips och rekommendationer. Vi fick ett pris och tidsplan, och båda hölls. Givetvis tillkom de tillval vi gjorde under resans gång. I augusti började de gjuta grunden och huset var klart på fyra månader. Det är ett praktiskt familjehus, med bra planlösning som passar oss både nu och senare.”

Familjen Fröjdh

Martina Fröjdh, montör på Volvo. Sambo med Daniel Dahl, snickare. Mamma till Ebba. 137,5 kvadratmeter enplansvilla utanför Skövde.

”Vi bodde i en tvåa i Skövde och behövde större när vi planerade att få barn. Då tänkte vi att vi lika gärna kunde bygga ett hus och få det precis som vi ville ha det. Vi valde JB Villan då vi hade fått dem rekommenderade från många olika hål. Vi kände oss helt trygga direkt när vi träffade dem och kontakten var toppen från början. De hjälpte oss att kombinera ett hus utifrån ritningar för flera olika som vi gillade. De reste huset och drog el och avlopp medan Daniel fixade allt invändigt. Det fungerade perfekt från början till slut och alla tider och priser hölls på pricken. Husets kvalitet är jättebra och det kommer dröja innan vi behöver göra någonting. Nu har vi kompisar som skall bygga hus med JB Villan på vår rekommendation.”

Familjen Ingemarsson

Fredrik Ingemarsson, sambo med Hanna. Pappa till Theo. 1 ½-plansvilla på 180 kvadratmeter i Öglunda.

”Jag hade fått en stark rekommendation att anlita JB Villan från en kollega som byggt ett hus med dem och höll på med sitt andra. Det skiljde också ganska mycket i pris till JB Villans fördel när vi jämförde med konkurrenter. Det är vårt första hus och JB Villan tog totalentreprenad utifrån en utförlig ritning som vi hade lämnat. Bygget fungerade verkligen exceptionellt bra och då har vi ändå väldigt höga krav. Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att allt skulle klaffa så perfekt logistiskt med alla hantverkare, utan att bygget stod still en enda dag. Det var aldrig några problem eller knussel när vi gjorde tillval eller ändrade något mot offerten. Snarare kändes det som om de bjöd på en del. Det var en väldigt positiv erfarenhet då det var en stor skräck att råka ut för fuskbyggare. Jag skulle absolut bygga hus med dem igen och rekommenderar dem till andra.”

Familjen Blom

Marita Blom, församlingsassistent vid Svenska kyrkan. Gift med Joakim Blom, egenföretagande redovisningskonsult. Sommarhus på 70 kvadratmeter i Hemmingstorp vid Vänern, nära Mariestad.

”Vi bor i centrala Skövde och det här är vårt älskade sommarhus med utsikt över Vänern. Vi hade bestämda önskningar som öppen planlösning, två gästrum, stort fönsterparti mot sjön samt taket upp i nock. Vi ville också ha en marin känsla med liggande panel. Vi blev rekommenderade JB Villan av en granne. De gjorde en planritning och utifrån den utformade vi det exteriöra. Vi fick även hjälp med att placera själva huset optimalt på tomten. Bland annat lyfte de upp huset en halvmeter för att plana ut och för utsiktens skull. Vi kontaktade JB Villan i september och huset var klart 28 april, inför sommaren, vilket var ett av våra krav som ingen annan leverantör kunde uppfylla. Vi gjorde ingenting själva utan de hade totalentreprenad. Allt fungerade helt smärtfritt med bra service och support – och en fin familjekänsla i företaget. Vi kunde bolla lösningar längs vägen och få huset helt skräddarsytt vilket är deras affärsidé. Det är en sommarstuga med permanentstandard. Vi gjorde en massa tillval men JB Villan höll snarare igen än drev på. Rymden i allrum och kök blev till och med en häftigare effekt än vi hade räknat med, tack vare förslag till förbättringar från dem. Nu har vi flera kompisar som bygger både sommarstugor och permanenthus med JB Villan på vår rekommendation.”

Familjen Ingren/Holmberg

Anita Ingren och Kjell Holmberg, pensionerade från barnomsorgs- respektive transportbranschen. 145 kvadratmeters enplansvilla på Torsö i Vänern.

”Vi bodde i centrala Skövde och ville flytta ut hit där Kjells mamma hade sitt barndomshem. Vi hörde av oss till JB Villan på rekommendation från vår yngste son. Vi sade ungefär vad vi ville ha och utformade sedan huset efter en massa olika ritningar. Från början hade vi tänkt oss tvåplan men JB Villan föreslog på ett finkänsligt sätt enplan istället, av flera skäl. I efterhand är vi som pensionärer väldigt tacksamma för att vi följde deras råd, för vi trivs oerhört bra i vårt hus. De kom också med en många andra förslag till förbättringar. De lade bottenplattan i mars och 9 juli besiktigades huset utan ett enda nedslag. Vi trodde aldrig att det skulle gå men alla tid- och kostnadsplaner höll till punkt och pricka. Nu rekommenderar vi JB Villan så snart vi hör någon knysta om att de skall bygga hus.”