Nästan alla som valt JB Villan har blivit rekommenderade att välja oss av en vän. Så vi tänker inte försöka övertyga dig att välja oss. Det kommer förmodligen någon av våra tidigare kunder att göra. Läs mer om vad de har att säga på: jbvillan.se

 
När du väljer JB Villan kan du få vänta en stund innan du får flytta in. Se det som något positivt, vi har bestämt att varje hus skall hålla för generationer och vara lika välbyggt som vårt första hus. Det är just därför folk köar för att få ett hus från JB Villan. 

 
Det är snarare ett snickeri. Vi ritar ditt hus så det passar just dig - perfekt. Vi har inga mallar, löpande band, produktionslinjer eller färdiga paketlösningar. 
Vi bygger varje hus på ett unikt sätt, ett i taget. Vi ritar efter dina behov och vill du ändra på något kostar det inte skjortan.
Vi vet, vi är annorlunda
- men så vill vi ha det.

 
I detta husområde kommer några av tomterna bebyggas av våra konkurrenter. Resten kommer att hysa ett hus från JB Villan. Det är som vanligt - snacket går i gårdarna.

När man är en riktigt nöjd husägare är det svårt att inte berätta för andra. Läs mer om varför JB Villan levererar vartannat hus i Skaraborg på: jbvillan.se

 
När du köper ett hus från JB Villan får du ett avtal som exakt visar vad ditt husköp kommer att kosta.
Det låter självklart - men tyvärr är det inte alltid så i vår bransch.
När du gett oss kardan håller vi den under hela byggprocessen.

Bygg tryggt med oss.

 

 

Så jobbar vi

JB Villan är ett företag som bygger på förtroende mellan oss och våra kunder. När ni bygger ert nya hem måste ni ha en partner som ni kan lita på i alla avseenden.

Vi byggde vårt första hus 1998 och har sedan växt steg för steg, tack vare att våra kunder har rekommenderat oss för sina släktingar, vänner och bekanta. Någon annan marknadsföring har vi inte behövt. Numera bygger vi omkring 100 hus om året, och är marknadsledande i Skaraborgs län.

På JB Villan bygger vi våra ytterväggar i en torr och ren miljö i vår modernt utrustade fabrik i Gudhem utanför Falköping. Sedan reser vi huset och det är tätt inom 2–3 arbetsdagar. Vi har alla resurser inom företaget – allt ifrån grävmaskiner och andra maskiner som behövs till anställda grävmaskinister, snickare, kakelsättare och målare.

Vår affärsidé är att åta oss totalansvar för bygge av kvalitetshus – från ritning till nyckelfärdigt hus. Våra hantverkare är ett sammansvetsat gäng av skickliga yrkesmän med stor yrkeskunskap där många har arbetat länge för JB Villan. På JB Villan åtar vi oss vid förfrågan även uppdrag utanför Skaraborgs län. Tillsammans med våra kunder kommer vi fram till den optimala samarbetsformen för varje sådant uppdrag.

 

Våra byggen

Våra hantverkare och är ett sammansvetsat gäng av skickliga yrkesmän med stor yrkesskicklighet av vilka många har arbetat länge för JB Villan. På JB Villan arbetar vi alltid med samma sammansvetsade lag av hantverkare ute på våra husbyggen. Våra hantverkare har arbetat med oss i många år och vet hur varje detalj i byggprocessen fungerar. Denna gedigna erfarenhet ger många samordningseffekter till fördel för er som kunder. Var och en av våra hantverkare har stor yrkesstolthet och är mycket måna om resultatet, vilket är en garanti för högsta kvalitet. I vår personalstyrka har vi allt från grävmaskinister till snickare, målare och kakelsättare anställda. Vi samarbetar även med underentreprenörer för el, vvs och bygg. De flesta av dessa har vi samarbetat med under lång tid, i flera fall ända sedan starten. 

 

Vår fabrik

I vår fabrik i Gudhem tillverkar vi alla väggblock och gavelspetsar inomhus i torra fina lokaler. Våra skickliga hantverkare kontrollerar att väggblocken passar perfekt ihop när vi skall montera huset. Vår produktion är flexibel och ligger i direkt anslutning till vårt kontor. Det betyder att vi direkt kan anpassa oss oss och ställa om produktionen efter våra kunders önskemål. 

 

Vårt kontor

På vårt kontor i Gudhem välkomnar vi våra kunder till personliga möten. Här träffar ni våra säljare som ger alla goda råd och tips ni behöver när ni står i begrepp att göra ert livs investering. På kontoret kan ni se material som ingår i vårt standardutförande. Här träffar ni vår egen kakelsättare som guidar er i kakelval. Vi ritar upp ert nya hus för bygglov, efter att ni med vår rådgivning har bestämt er för hur ni vill ha det. Våra byggingenjörer, projektledare och ekonomer ordnar med bygglov, byggsamråd, materialval, order, tidplaner, ekonomi mm. Vi finns alltid någon på plats för att hjälpa till så att allt flyter friktionsfritt under byggets gång. Vi finns alltid tillgängliga på telefon och hälsar även varmt välkomna till oss i Gudhem!

 

 

 

 

 

Här skulle det gå att spika hus

Företagets grundare och delägare Jan-Bertil Ingerhage har ägnat hela sitt vuxna liv åt att sälja hus för olika företag. Även hans far var hussäljare på sin tid. Jan-Bertil har en gedigen kunskap att sälja och samordna byggandet av kvalitetshus. Christin Gullbrandsson har arbetat i husbranschen i över tjugo år. Hon är uppvuxen i en företagarfamilj och har under hela sitt yrkesliv drivit företag i olika branscher.

1998 fick Jan-Bertil idén att bygga den första JB Villan i Lidköping. Huset såldes snabbt och sedan dess har affärerna rullat på genom att våra kunder har rekommenderat JB Villan för sina anhöriga och vänner. Företaget och verksamheten har växt organiskt. Stundtals har vi haft upp till två års väntetid på leverans av våra hus. Fortfarande drivs JB Villan som ett familjeföretag av Jan-Bertil och Christin. Våra ideal har också förblivit desamma genom åren – personlig service, högsta kvalitet i alla led och totalansvar mot kunden till ett attraktivt och konkurrenskraftigt pris. Vi är stolta för att vi bevarar en stark familjekänsla i vårt företag med våra fantastiska medarbetare och våra kära kunder. Vårt huvudkontor och vår fabrik är belägna i byn Gudhem utanför Falköping, där Jan-Bertil är uppvuxen.

 

 

Våra partners

På JB Villan har vi som grundfilosofi att endast arbeta med högsta kvalitet i allt vi gör, från första kontakten med våra kunder till sista penseldraget. Därför är vi mycket noggranna när vi väljer de varumärken och leverantörer vi arbetar med.